Previous slide
Next slide

6 tapaa kouluttaa koirasi fiksummaksi

koira_koulutus
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Koiran älykkyyttä voidaan kasvattaa koulutuksella ja harjoittelulla ihan kuin ihmistenkin.

Hyvin koulutetut koirat ovat fiksumpia, käyttäytyvät paremmin ja tuottavat enemmän iloa. Tosiasiassa älykkäältä vaikuttava koira on vain hyvin koulutettu, joten koulutukseen ja koiran kanssa kommunikointiin täytyy käyttää aikaa. Nämä vinkit auttavat sinua tekemään koirastasi fiksun.

Kouluta koira ajoissa

Mitä aiemmin aloitat koiranpentusi kouluttamisen, sitä todennäköisemmin saat tuloksia. Pieni määrä harjoitusta useamman kerran päivässä on tehokasta. Älä unohda rentoutta ja hauskuutta! Vastoin yleistä harhaluuloa vanhallekin koiralle voi opettaa uusia temppuja, joten myös vanhempaan koiraan kannattaa panostaa aikaansa.
 

Liitä sanat palkintoihin

Koiran on mahdollista ymmärtää yhtä paljon sanastoa kuin kaksivuotiaan lapsen. Voit opettaa koiraasi yhdistämään sanoja käyttäytymiseen, aktiviteetteihin ja esineisiin käyttämällä positiivisia mielikuvia ja palkintoja. Ei ole yllätys, että monet koirat ymmärtävät sanat kuten ”herkku”, ”lelu” ja ”lenkki”, koska aina kun ne kuulevat nuo sanat, heille annetaan ruokaa, aktiviteetteja tai ulkoilua. Koirasi kiinnittää jatkuvasti huomiota sanoihin ja merkkeihin, joten käytä sitä hyväksesi ja vahvista vaikutusta sopivilla palkinnoilla.
 

Käytä käsimerkkejä

Koirat reagoivat luonnostaan visuaalisiin virikkeisiin ja ovat sopeutuneet ymmärtämään ihmisten visuaalista kommunikaatiota. Osoittaminen on loistava esimerkki, koska voit osoittaa lelua saadaksesi koiran noutamaan sen. Koirat ovat yksiä harvoista eläimistä, jotka ymmärtävät kyseisen eleen. Tue äänikäskyjäsi käsimerkeillä ja huomaat, että koirasi vastaa nopeasti ja innokkaasti.

Säännöllinen harjoittelu

Lyhyet, mutta säännölliset harjoitukset läpi koko koirasi elämän tuottavat loistavia tuloksia. Koulutus voi olla lyhytaikaista ja spontaania – tärkeintä on, että se on säännöllistä. Käy läpi muutamia helppoja käskyjä koirasi kanssa ennen ruoka-aikaa. Silloin ne ovat kaikkein innokkaimpia oppimaan.

Anna koirasi työskennellä ruokansa eteen

Koirat rakastavat syömistä, joten laita ne työskentelemään ruokansa eteen käyttämällä osaa koirasi ravinnosta hauskoihin leikkeihin. Voit järjestää aarteen etsintää kuivamuonalla, käyttää ruokaa annostelevia leluja tai leikkiä piilosta herkuilla. Kaikki nämä aktiviteetit pitävät koirasi virkeänä ja innostuneena ja sen aivot aktiivisina.

Temppukoulutusta

Koirat, jotka oppivat tekemään temppuja, näyttävät aina fiksuilta. Temput ovat viihdyttäviä ja ne myös auttavat nostamaan suhdetta koiraan uudelle tasolle. Aloita helpoilla tempuilla kuten kierimisellä ja kasvata osaamista pikkuhiljaa. Temppujen opettelu on ehdottomasti hauskaa sekä koiralle että omistajalle.

Lue lisää: 

16 tapaa, joilla koirat fiksumpia kuin tajuatkaan 

13 uskomatonta faktaa, joita et tiennyt koirastasi

Totta vai tarua lemmikistäsi