Pasha – ohje noin 8 annokseen.
2 dl (180 g) voita sulatettuna
2 dl sokeria
1 tlk (250 g) maito- tai kermarahkaa
1 keltuainen
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl rusinoita
1 pkt (65 g) hillottuja appelsiininkuoria tai sukaattia
Koristeluun: ruusu tai tuohus
Vatkaa hiukan jäähtynyt voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää rahka ja keltuainen.
Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon sitruunamehu ja vaniljasokeri.
Silppua rusinat saksilla. Yhdistä kaikki ainekset.
Vuoraa pashamuotti kylmään veteen kastetulla sideharsokankaalla ja kaada seos muottiin. Taita kangas päälle ja laita pashan päälle kevyt paino. Nosta muotti kulhossa jääkaappiin 1–2 päiväksi. Voit käyttää pashamuottiin myös siivilää tai juustomuottia.
Kumoa valmis pasha lautaselle ja irrota kangas. Koristele ruusulla tai palavalla tuohuksella.
Lue lisää
Kotitekoisen mämmin valmistusohje
Seitsemän loistavaa lammasreseptiä
Tulkoon pääsiäisen ilo