Previous slide
Next slide

Suklaahippukaurakeksit

kaurakeksit_suklaa
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Rapeat suklaakeksit ovat oiva herkku.

YHTEENSÄ 36 kpl
Valmistelu: 15 minuuttia
Paistoaika: 20 minuuttia

3,8 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2,9 dl kaurahiutaleita
4 rkl voita
1,8 dl vaaleanruskeaa sokeria
1,5 dl kidesokeria
1 suuri kananmuna
1 tl vaniljasokeria
75 g vähärasvaista kermaviiliä
175 g tummaa suklaarouhetta

1. Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Siivilöi vehnäjauhot, ruokasooda ja suola kulhoon. Lisää kaurahiutaleet.

2. Laita voi ja sokerit isoon kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna ja vaniljajauhe ja vatkaa noin 3 minuuttia, kunnes taikina on vaaleankeltaista ja tasaista. Lisää kermaviili ja yhdistä puulusikalla. Lisää jauhoseos kerralla ja sekoita, kunnes taikina tasoittuu. Älä sekoita liikaa. Lisää sekoittaen vielä suklaarouhe.

3. Nostele pellille teelusikallisia taikinaa 5 cm:n päähän toisistaan. Paista noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä hetkinen ja siirrä sitten jäähtymään kokonaan.

Lue lisää: 

Helpot tryffelit

Onko suklaa terveellistä?

Suussasulavat pähkinäsuklaakeksit