Previous slide
Next slide

Sitruunatabouleh turskalla

0325alfnfuk
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Bulgur on pähkinäinen murskattu vehnä, joka on nopea valmistaa. Perinteisesti se sopii yhteen sitruunan ja yrttien kanssa, etenkin mintun, korienterin ja persiljan. Tähän versioon on lisätty keitettyä turskaa. Lopputuloksena on pääruoka, joka sopii erinomaisesti piknikille.

4 annosta
Valmistelu: 1 tunti + seisominen
Valmistus: 5 minuuttia + jäähdytys

180 g bulgur-vehnää
300 g turskaa tai muuta vaaleaa kalaa fileenä
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 persiljan vartta
5 mustapippuria
1 keskikokoinen kurkku kuutioituna ja siemenet poistettuna
4 vihersipulia ohueksi viipaloituna
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
2 rkl silputtua tuoretta korianteria
2 rkl silputtua tuoretta minttua
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
Mintun varsia koristeeksi

Sitruunakastike
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulin kynsi murskattuna
Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

1. Kaada bulgur isoon kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää 5 dl kiehuvaa vettä. Anna seisoa 45 minuuttia tai kunnes jyvät ovat muuttuneet pehmeiksi ja vesi on imeytynyt.

2. Laita samalla kalafileet isolle pannulle. Lisää sitruunanviipaleet, persiljan varret ja pippurit. Peitä kylmällä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi. Laita levy pienemmälle ja anna kiehua hiljaa kannella peitettynä 5 minuuttia tai kunnes kala on kypsynyt ja lohkeaa helposti. 3. Ota kala vedestä ja aseta syrjään jäähtymään. Irrottele kala pienemmiksi palasiksi haarukalla.

4. Siirrä bulgur tarjoiluastiaan ja lisää kurkku, kevätsipulit, tomaatit ja silputut yrtit. Sekoita kala varovasti sekaan niin, ettei se hajoa.

5. Sitruunakastiketta varten yhdistä kaikkia aineet kulhossa vatkaten. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita ne kevyesti yhteen.

6. Jäähdytä salaatti peitettynä 1–2 tunnin ajan, jotta aromit pääsevät esiin. Tarkista mausteet ennen tarjoilua ja koristele mintun varsilla.