Kasviskuskus
4 – 6 HENGELLE
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli pilkottuna
½ tl jokaista: kuminarouhetta, korianterirouhetta, kanelijauhetta, kurkumajauhetta ja merisuolaa
Hyppysellinen cayennepippuria
1 tölkki (n. 550 g) kokonaisia luumutomaatteja
2 porkkanaa viipaloituina
1 bataatti kuorineen kuutioituna
½ punainen ja vihreä paprika
250 g herkkusieniä viipaloituna
2,5 dl kikherneitä
2,5 dl kokojyväkuskusta
Koristele murennetulla fetajuustolla ja tuoreella persiljalla.
Kuumenna rypsiöljy liedellä keskilämmöllä suuressa, laakeassa pannussa. Lisää sipuli ja mausteet. Kuullota kunnes sipuli on pehmennyt (noin 10 minuuttia). Lisää tomaatit, vihannekset ja kikherneet. Anna hautua kannen alla kunnes bataatti on kypsynyt (noin 20 minuuttia). Kaada tällä välin kuskus suureen kulhoon ja lisää 2,5 dl kiehuvaa vettä. Peitä ja anna turvota 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ja jaa annoslautasille. Tarjoa haudutetut vihannekset kuskusin kera ja koristele halutessasi fetalla ja persiljalla.
Viinisuositus: Merlot
Tämä pehmeä punaviini on erinomainen aromaattisten mausteiden kaverina.
Pastaa, herneitä ja pancettaa
4 – 6 HENGELLE
500 g spagettia tai linguinea
2 rkl oliiviöljyä
50 g pancetta-kinkkua kuutioituna
1 keskikokoinen punasipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä pilkottuina
2,5 dl jäisiä herneitä
2 sitruunan mehu
50 g tuoretta minttua hienoksi silputtuna
Tuoretta parmesaaniraastetta
Vastarouhittua mustapippuria
Keitä pasta. Kuumenna samalla oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää pancetta ja paista, kunnes reunat ovat rapeita. Lisää seuraavaksi puna- ja valkosipuli ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia). Ota pannu liedeltä. Lisää pakasteherneet pastan sekaan viimeiseksi keitinminuutiksi. Kauho keitinvedestä 1,25 dl erilleen. Valuta pasta ja herneet ja lisää ne paistinpannulle pancetta-seokseen. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja minttu ja mausta parmesaaniraasteella ja pippurilla. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä hiljalleen halutun koostumuksen saavuttamiseksi.
Viinisuositus: Pinot Noir
Tämä hedelmäinen punaviini sopii hyvin porsaanlihan pariksi.
Sitruunaruoho-kanawokki
4 HENGELLE
2,5 dl tummaa riisiä
1 sitruunaruohonvarsi
2 rkl rypsiöljyä
2 suurta kananrintafileetä suikaloituina
2,5 dl sokeriherneitä (kannoitta)
2 valkosipulinkynttä pilkottuina
1 rkl sokeria
2 rkl aasialaista kalakastiketta
2 tai 3 kevätsipulia pilkottuina (koristeeksi)
Kiehauta 5 dl vettä ja lisää riisi. Alenna lieden lämpöä, peitä kattila ja anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Poista sillä välin sitruunaruohon uloimmat kerrokset ja suikaloi pehmeä valkoinen sisus. Aseta sivuun. Kuumenna wokkipannulla 1 rkl rypsiöljyä lieden toisiksi kovimmalla lämmöllä. Lisää kanasuikaleet ja ruskista kullanvärisiksi. Lisää sokeriherneet ja paista ne kevyesti. Siirrä kana ja herneet hetkeksi pannulta lautaselle. Alenna lieden lämpötila keskilämmölle ja kaada pannulle loput rypsiöljystä. Lisää sitruunaruoho ja valkosipuli. Lisää minuutin kuluttua vielä sokeri ja sekoita. Kun sokeri on sulanut, kaada kana ja herneet lautaselta pannulle, lisää kalakastike ja anna kiehahtaa minuutin verran. Tarjoile riisin kera ja koristele kevätsipulisilpulla.
Viinisuositus: Riesling
Tämä raikas valkoviini täydentää loistavasti aasialaisia makuja.
Lue lisää:
Syö kuin kreikkalainen ja laihdu