Seuraavia ohjeita noudattaen onnistut varmasti:
• Ilman nahkaa tai juurikaan sisäistä rasvaa kananrinta on lähes silkkaa proteiinia. Se tarkoittaa sitä, että kypsänä se on hyvin kuivaa – ellet estä kuivumista jollakin tapaa.
• Helpoin tapa pitää liha mehukkaana on marinoida se. Anna fileiden muhia marinadissa vähintään tunti ennen grillaamista. Suosittuja marinadeja ovat mm:
Tandoori
Jogurttia, sitruunamehua, sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja curryjauhetta
Adobo
Appelsiinimehua, sitruunamehua, limemehua, tomaattikastiketta, oliiviöljyä, chilikastiketta, chilijauhetta
Sitruuna-tilli
Jogurttia, sitruunamehua, tuoretta tilliä, kevätsipulia, mustapippuria
Thai
Thaimaalaista kalakastiketta, limemehua, sokeria, inkivääriraastetta, murskattua valkosipulia, Tabascoa tai vastaavaa, hienonnettua minttua, korianteria
Teriyaki
Appelsiinimehua, soijakastiketta, riisiviinietikkaa, hunajaa, raastettua inkivääriä, murskattua valkosipulia, paahdettua seesaminsiemenöljyä.
• Ei aikaa valmistaa marinadia? Ei hätää! Hiero rintafileisiin oliiviöljyä ja lisää suolaa, pippuria, yrttejä ja mausteita.
• Grillin ritilöiden öljyäminen on viisasta aina, mutta erityisen tärkeää se on grillatessa kanafileitä. Muuten liha tarttuu ritilöihin.
• Grillaa kanaa kuumalla grillillä ja valele useasti marinadilla. Kääntele lihaa aina parin minuutin välein saadaksesi sen kypsymään tasaisesti ja estääksesi sitä kuivumasta. Tavoitelämpötila fileelle on 74 astetta keskellä filettä. Tuo lämpö saavutetaan todennäköisesti alle 10 minuutissa.
• Myös kana tarvitsee vetäytymisaikaa grillaamisen jälkeen. Odota 5 – 10 minuuttia ennen tarjoilua tai leikkaamista. Jos viipaloit lihan liian aikaisin, kaikki neste valuu ulos.
Lue lisää
Kuinka grillata porsaanliha oikeaoppisesti
Kuinka grillata kala oikeaoppisesti
Näin grillaat täydellisen pihvin