Previous slide
Next slide

Mehukas omena-kaurapaistos

omena
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Tässä kuitupitoinen versio perinteisestä, maukkaasta kaura-omenapaistoksesta. Kevyesti haudutettu omena ja luumu kullanruskealla kaurakuorrutuksella luovat makuhermoja hellivän herkun jogurtin tai kuuman kastikkeen kanssa.

4 hengelle
Valmistelu 5 minuuttia
Kypsennys 8 minuuttia

450 g omenoita (esim. Granny Smith)
1 dl omenamehua
100 g kuivattuja luumuja
25 g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
25 g auringonkukansiemeniä
25 g ruokokidesokeria
4 rkl maustamatonta jogurttia

1. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat sentin viipaleiksi. Pane viipaleet kattilaan ja lisää omenamehu. Kiehauta, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmeitä mutta eivät soseutuneet. Leikkaa luumut neljään osaan ja sekoita varovasti omenien joukkoon. Peitä kannella ja siirrä pois liedeltä.

2. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet, nosta lämpöä ja kypsennä samalla sekoittaen noin 2 minuuttia tai kunnes kaurahiutaleet ja siemenet ruskistuvat.

3. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se sulaa ja kuorruttaa kauran ja siemenet. Poista pannu liedeltä. Annostele omenaseos neljälle lautaselle ja lisää päälle kauraseos. Lisää jokaiseen annokseen ruokalusikallinen jogurttia ja tarjoile kuumana tai lämpimänä.

KOKIN VINKIT

Valmista kaksinkertainen määrä ja pakasta se annosrasioissa. Haudutetut omenat voi pakastaa myös sellaisenaan. Kaurapaistoksen voi pakastaa erikseen ja ripotella jäätelön tai jogurtin päälle.

Yksi annos sisältää: 273 kcal, 6 g proteiinia, 41 g hiilihydraatteja joista 31 g sokereita, 11 g rasvaa josta 4 g tyydyttyneitä rasvahappoja, 5 g kuituja

Lue lisää: 

Mausteinen punajuuri-omenakeitto

Ihanat omenaherkut

Tämän kehosi kertoo, kun se tarvitsee ruokavalion muutosta