Previous
Next

Mustikkapiirakka

mustikkapiirakka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Kari Martiala
Lue alta maukkaan mustikkapiirakkaan resepti!

Mustikkapiirakka

Muropohja: 
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
 
Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vielä vatkaamista.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää lopuksi jauhot vatkaamasi vaahtoon.
Painele taikina piirakkavuokaan.
 
Täyte:
300 g mustikoita
1 purkki (200 g) kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Käyttäessäsi pakastemustikoita lisää mustikoihin yksi rkl perunajauhoja.
Sekoita kulhossa sokeri, kermaviili, muna ja mausta vaniljasokerilla.
Kaada seos mustikoiden päälle.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

Resepti: Timo Nieminen / Hullu Poro Oy 

Lue lisää:

7 helppoa ja tuttua superruokaa

Pippuroidut mansikat ja mustikat

Metsämarjoilla voi torjua tulehduksia