Previous slide
Next slide

Punajuuristroganoff

punajuuristroganoff
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Punajuuri keventää mukavasti perinteistä stroganoffia, ja jogurtti smetanan sijaan vähentää rasvaa ja lisää kalsiumia. Herkullista nuudelien tai riisin kanssa.

4 hengelle
Valmistelu 15 minuuttia
Kypsennys 17 minuuttia

 
1 iso sipuli
350 g herkkusieniä
400 g vähärasvaista paistilihaa
250 g keitettyjä punajuuria
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl kokojyväsinappia
120 g maustamatonta jogurttia
2 rkl tuoretta timjamia tai oreganoa
 
Yksi annos sisältää

• 290 kcal • 29 g proteiinia • 13 g hiilihydraatteja joista 10 g sokereita
• 14 g rasvaa josta 4 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 4 g kuitua

VAIHTOEHTOISIA VALMISTUSAINEITA
• Lampaanliha sopii tähän erinomaisesti naudanlihan sijaan. Parhaiten sopii lampaanfilee tai -paisti.
• Kiehautetut porkkanasuikaleet maistuvat lihan seurana punajuuren sijaan.
• Timjamin tai oreganon tilalla voit käyttää tuoretta rakuunaa.
 
1 Hienonna sipuli ja sienet ja leikkaa liha ja punajuuret 2 cm suikaleiksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannussa korkealla lämmöllä. Paista sipulia 5 minuuttia, kunnes se alkaa ruskistua. Lisää sienet ja paista vielä 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Siirrä sipuli ja sienet kulhoon ja sekoita joukkoon sinappi.

2 Lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä ja paista lihasuikaleita korkealla lämmöllä 3 minuuttia. Vähennä lämpöä hieman, jos liha uhkaa palaa, ja jatka kypsentämistä 3 minuuttia, kunnes liha on ruskistunut. Nesteiden pitäisi olla haihtunut ja lihan kosteaa.

3 Sekoita joukkoon punajuuri ja kypsennä minuutin ajan. Lisää suolaa maun mukaan ja sekoita varovasti joukkoon sipuli ja sienet. Lisää puolet jogurtista ja poista pannu levyltä. Sekoita, ripottele pinnalle timjamin- tai oreganonlehdet ja annostele neljälle lautaselle. Lisää annosten päälle hiukan jogurttia ennen tarjoilua.
 
KOKIN VINKIT
• Lihasuikaleita löytyy kaupasta myös valmiina, jos aikaa on vähän.
• Käytä vain keitettyjä punajuuria, sillä etikkapunajuurista tulee tähän ruokalajiin epämiellyttävä, hapan maku. Kokin vinkeissä sivulla 22 on lisää punajuuresta.

PUNAJUURI

Rasvaton, vähäkalorinen ja kuitupitoinen punajuuri on hyväksi ruoansulatuselimistölle. Se sisältää myös paljon foolihappoa, joka on hyväksi sydämelle, verenkierrolle ja raskauden aikana, sekä kaliumia, joka auttaa säätelemään verenpainetta.

Lue lisää: 

Hirvipaistia paahdettujen kasvisten kera

Terveellistä ruokaa superhalvalla

11 herkullista kasvista